Mercedes-Benz supergroot langs A12

Mercedes-Benz supergroot langs A12

Als je als bedrijf een mooie locatie hebt langs de snelweg is het ook logisch om je eigen grond in te zetten als reclamelocatie. De mediawaarde ervan is enorm, door het grote aantal passanten. Mercedes-Benz dealer Stern Auto Nieuwegein heeft het erg groot aangepakt en plaatst een 900 m2 groot drieluik waarop de nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet op indringende wijze in beeld komt. Het superbillboard strekt zich uit over de drie kenmerkende torens van Stern Auto Nieuwegein en is dan ook niet te missen voor automobilisten die over de A12 aan de zuidkant van Utrecht rijden.

Verder uit het persbericht:

Technisch gesproken

Het superbillboard is in meer opzichten een waar kunststuk. Een gespecialiseerd bedrijf heeft in opdracht van Stern Auto en Mercedes-Benz Nederland unieke stickers ontwikkeld. Voor de kleuren is gebruik gemaakt van zogenaamde UV-inkten. Deze inktsoorten zijn veel minder milieubelastend dan conventionele inkten waarin verdunners zijn verwerkt. Het aanbrengen van de bestickering (elke afbeelding bestaat uit een aantal afzonderlijke groot-formaat stickers) was een klus die enkele dagen in beslag heeft genomen, ook al omdat de monteurs daarbij telkens dienden te ‘pendelen’ met de autoliften in de torens. Door de stickers goed te coderen is een perfecte, naadloze aansluiting en dus een uitermate ‘strak’ beeld gerealiseerd. En daarmee is het 900 m2 grote superbillboard dé manier om de meest elegante, comfortabele en fraaie Cabriolet van het moment onder de aandacht te brengen.

Enkele feiten over het superbillboard bij Stern Auto in Nieuwegein:

• De bestickering is aan de binnenzijde aangebracht – de buitenzijde van het glas is namelijk voorzien van een coating waarop zelfklevende materialen niet hechten.
• Het bestickeren vond ook onder zonnige omstandigheden plaats. Omdat de temperatuur hierdoor snel opliep, was ‘nat-plakken’ dan noodzakelijk.
• De monteurs die de bestickering aanbrachten, waren voor de veiligheid gezekerd door middel van tuigjes.
• Het bestickeringsproces verliep relatief langzaam vanwege de ruimte tussen het te bestickeren raam en het werkplateau.

Het project is gerealiseerd door Omnimark te Weesp.

Toon/Verberg reacties